God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24 at å satse på god jobbkaffe er det rimeligste en arbeidsgiver kan gjøre for å beholde dyktige ansatte. Les artikkelen i E24 her

5 millioner kopper jobbkaffe

40 prosent av totalforbruket drikkes på kontoret, tilsvarende nesten fem millioner kopper kaffe daglig. Samtidig er én av tre misfornøyd med kontorkaffen, viser en undersøkelse fra Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon. Det tilsvarer nesten 700 000 norske arbeidstakere. Er du misfornøyd med kaffen på ditt kontor? Les dette. 

Kaffen bør være spesielt god på kontoret 

Kaffen bør, av alle steder, være spesielt god på kontoret. Jobbkaffen handler nemlig om mer enn tilfredsstillelse av ansattes utømmelige behov for koffein. Kaffe gir også en rekke andre fordeler som arbeidsplassen kan nyte godt av, som økt produktivitet og trivsel, og følelsen av å være verdsatt på jobb. I tillegg kan jobbkaffen gi det lille ekstra og den riktige stemningen for å drive forretningsavtaler i havn.

Med andre ord, jobbkaffe er skikkelig big deal, og det bør derfor stå høyt på prioriteringslisten å ha god jobbkaffe. Ifølge observasjoner vi har gjort, har det vist seg å føre til flere ulemper når kontoret har en lite tilfredsstillende jobbkaffe. En ulempe vi observerte, er tendenser til dårligere produktivitet. En annen ulempe, er økte kostnader ved at ansatte tar seg lengere pauser for å besøke kaffebarer i stedet for pauserommet. Men; kan vi egentlig klandre dem?

For hva trekker oss til kaffemaskinen foruten jaget etter koffein? For de fleste kan baristaopplevelsen og smaken av en deilig aroma fra perfekte bryggede kaffebønner være vel så viktig. En garanti om utsøkt smak. En smak du ikke oppnår med en vanlig kaffetrakter eller kapselbaserte maskinen. Klarer du å skape denne baristaopplevelsen på ditt kontor, da har du kommet langt. 

Fleksible løsninger for jobbkaffe

Kontorets kaffeløsning speiler også litt hva bedriften ønsker å stå for og hvem en er. Det handler om å framstå gjennomført fra A til Å. Flere og flere blir opptatt av bedre kvalitet på kaffen på jobben. Ingen bedrifter er like heller. Som leverandør gjelder det derfor å utvise fleksibilitet, gi gode råd om riktig utstyr som er tilpasset den enkelte kaffekunde. Vi tilbyr kontorkaffe i alle segmenter, noen bedrifter håndbrygger selv, andre ønsker en automatløsning.

Om du ønsker å heve kaffekvaliteten på kontoret, kontakt oss på 67 53 30 00 eller send oss en e-post til info@www.kaffe-huset.no. Følg oss gjerne også på sosiale medier der vi deler kaffekunnskap, nyheter og glipt fra vår arbeidshverdag. 

 

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

 

 

Frederic Lien 

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…