HELT NYBRENT KAFFE

MED EN AMBISJON OM Å LEVERE ​ NORGES BESTE KONTORKAFFE

Vårt kjære kaffebrenneri finner du i Fornebuveien 31, som er vår arena for å glede
og begeistre våre kunder,
dele erfaringer og kunnskap, samt bygge fundamentet for
lange og gode relasjoner i verdens mest smakfulle
bransje.

100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel

Reduser din bedrifts belastning på mennesker og miljø ved å velge sertifisert kaffe

Hvilken kaffe blir favoritten på ditt kontor?

Gjør deg kjent med vårt brede kaffeutvalg, og finn den kaffen som passer best for din bedrift.

KAFFE

Utforsk utvalget fra lysbrent, mellombrent og opp til fyldig, mørk kaffe.

ESPRESSO

En riktig god og smakfull espresso krever arabicabønner av høyeste kvalitet.

SINGLE ORIGIN

Vårt Premium Single Origin sortiment er
basert på helt ferskbrent kaffe.

FILTERMALT KAFFE

Filtermalt kaffe til kontorer og profesjonell bruk.

God smak. bedre ettersmak

For oss har det alltid vært viktig å levere kaffe som smaker godt. Men i dag strekker en god smaksopplevelse seg lenger enn til smaksløkene. Nå spiser vi mer med samvittigheten vår enn noensinne. Omsorgsfullt produsert kaffe smaker ganske enkelt bedre. Det er derfor det er viktig for oss at våre produkter er produsert på en måte som tar hensyn
til både mennesker og miljø.

God smak. bedre ettersmak

For oss har det alltid vært viktig å levere kaffe som smaker godt.
Men i dag strekker en god smaksopplevelse seg lenger enn til smaksløkene.

Nå spiser vi mer med samvittigheten vår enn noensinne.
Omsorgsfullt produsert kaffe smaker ganske enkelt bedre.
Det er derfor det er viktig for oss at våre produkter er produsert på
en måte som tar hensyn til både mennesker og miljø.

Standard sortiment - Espresso

En riktig god og smakfull espresso krever arabicabønner av høyeste kvalitet.
Vår egen master blender har nøye valgt ut bønnene i våre espressovarianter.
Passer ypperlig med melkeskum eller hvorfor ikke litt sukker på cremaen?

Les mer om vårt arbeid for 100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel

Vi tar nå neste skritt i vårt arbeid med bærekraft og går over
fra fossilbasert til fornybart materiale i kaffeemballasjen.

Les mer om vårt arbeid for 100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel

Vi tar nå neste skritt i vårt arbeid med bærekraft og går over
fra fossilbasert til fornybart materiale i kaffeemballasjen.

Kaffekunnskap

Bli med oss på den lange reisen fra kaffebønne til kopp

Opprinnelsen kaffe

Opprinnelsen

Akkurat som det finnes eple- og vindruesorter, kommer kaffebønner i mange varianter. Ved siden av dyrkeforhold og foredlingsmetode er det bønnetypen som gir kaffen sitt smakspotensial.

Det mest kjente medlemmet i familien er Arabica, og fra denne planten kommer nesten all kaffe som importeres til Norge. Denne arten har sin opprinnelse i det som anses å være kaffens hjemland, Etiopia.

Siden har Arabica blitt fraktet til alle de store kaffelandene i verden hvor nye bønnetyper er skapt. Ofte er det slik at de ulike bønnetypene er særegne for bestemte dyrkeområder.

Opprinnelsen kaffe

Kaffeblomsten

Kaffe begynner med blomstringen på et kaffetre. Fra blomstring til ferdigbrygget kaffe er det mange viktige hendelser som påvirker hvilke smaker du finner i din kaffekopp

Kaffetrær blomstrer etter lengre regnfall med mye nedbør. Som regel skjer dette i tre omganger, med omtrent tyve dagers mellomrom, der hver blomstring varer to til tre dager. Kaffeblomsten er hvit og kan minne om sjasmin, både av utseende og på duft.

Befruktningen skjer ved hjelp av vind og insekter, og fra blomstring til modne kaffebær tar det omtrent ni måneder. Etter befruktning og avblomstring vokser kaffebærene, som i begynnelsen er små og grønne, gradvis fram.

kaffebønner bæret

Kaffebæret

Kaffe er en steinfrukt, som kirsebær, hvor kjernen brennes for å gi kaffen smak og aroma. Mange mener at den beste kaffen kommer fra gårder som er over 1500m over havet.

Kaffebønnen er frøet på innsiden av et kaffebær som vokser på planter i Rubiaceae-familien. Kaffebæret vokser fram etter blomstringen og befruktningen er avsluttet. I begynnelsen er de små og grønne, og på dette stadiet har ikke kaffebønnene begynt å vokse inne i bæret.

Grønt forvandles til gult før det til slutt får en mørk og saftig rødfarge. Her finnes det unntak, noe Gul Bourbon er et eksempel på. På grunn av et defekt fargegen er denne bønnetypen helt gul når den er moden.

kaffebønner bæret

Innhøstning - Del 1

Kaffe er vanligvis høstet for hånd, slik at bare perfekt modne kaffebær blir plukket. Det krever mer tid og penger, men gir oss den beste kvaliteten.

Innhøstningen er som regel manuell, noe som vil si at de modne bærene håndplukkes. Noen steder i Sør-Amerika er også vanlig med maskinell innhøstning. Denne metoden gjør det umulig å skille modne og umodne kaffebær, noe som har negativ innvirkning på kvaliteten.

Innhøstning - Del 2

Tørrforedling

Det finnes to hovedmetoder for å utvinne kaffebønnen fra kaffebæret, den våte metoden og den tørre metoden, prosessene gir ulik karakter på kaffen.

Tørking er en prosessfase i foredlingen av kaffebønner. På det afrikanske kontinentet er det vanlig å tørke kaffe på hevede senger, mens man i Sør- og Mellom-Amerika oftest legger bønnene ut på betongplasser eller mindre patios.

Kaffebønnene vendes regelmessig for å sikre en jevn og god gjennomlufting. Fuktighetsnivået i bønnen ligger etter høsting på omtrent 60 prosent og skal i løpet av tørkeperioden reduseres til 12 prosent.
Når tørkefasen er over sendes kaffebønnene som regel til en tørrmølle hvor pergamentet rundt bønnene fjernes fra de grønne, bønnene er følgende klare for sortering og gradering.

Våtforedling

Våtforedling går ut på at man etter innhøsting tar bort fruktkjøttet fra kaffebønnen. Deretter bløtlegges kaffen for å fermentere i 1 – 3 døgn. Det gjør at alle rester av fruktkjøtt og en del hinner skilles fra kaffebønnen.

Den våte metoden benytter store mengder vann, som betyr at den i første rekke benyttes i land med mye nedbør og god tilgang på vann. Til gjengjeld er våtforedling en prosess som er relativ enkel å kontrollere, og bonden kan i større grad forvente seg kaffepartier som holder jevnt høy kvalitet. En våtforedlet kaffe kjennetegnes gjerne av rene, friske og delikate smaksprofiler.

Sortering

Når man skal kjøpe kaffebønner, støter man på betegnelsene AA og AB, som betyr store og middels store bønner. Bønnene er sortert etter blant annet størrelse. Det er ikke slik at de største bønnene har den beste smaken, det vet vi ikke før vi har prøvesmakt partiet.

Kaffebønnene sorteres også etter hvilken høyde de er dyrket. «Høylandsbønner» er særlig fine, fordi de modner senere enn kaffe som er dyrket i lavlandet. Dermed får kaffen større fylde, mer aroma og syrlighet.

Transport

Brenning

Brenningsgrad kaffe

Brenningsgrad

Brenningsgrad kaffe

Cupping

Kaffens smak er ulik i forhold til voksested. Cupping er en metode for å evaluere ulike egenskaper av bestemte kaffebønner.

En profesjonell ”kaffesmaker” eller cupper vil kunne kjenne igjen smaks- og aromastoffer i mange ulike kaffer. Cupperen er sentral i kaffebrenneriene for å vurdere kvalitet og karakter og for å sette sammen kaffe til ulike blandinger.

Cupping krever både interesse, kunnskap og talent, men mest av alt trening og erfaring. Prosedyren innebærer først dyp sniffing, deretter høylytt slurping slik at kaffen sprer seg til baksiden av tungen. Cupperen vurderer ulike sider av kaffen, som kropp (body), sødme, syre, aroma og ettersmak. Det å identifisere kaffens opprinnelse inngår i Cup Tasting-konkurranser.

Aroma beskyttelse

 

Hemmeligheten bak særpreget i vår kaffe, finnes i den grønne kaffen.

Vi bruker de fineste høylandsplantene fra de beste dyrkingsområdene i verden.
Våre viktigste kildeland er Colombia, Brasil, Peru, Kenya, Honduras og Sumatra.

100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel

Reduser din bedrifts belastning på mennesker og miljø ved å velge sertifisert kaffe

Les mer OM Det Norske Kaffehus

Innovasjon, presisjon, kvalitet, pålitelighet, bærekraft og service er verdier som sitter i ryggmargen hos Det Norske kaffehus.

TOTALLEVERANDØR

Vi kan levere alt så lenge
det handler om kaffe.

MARKEDETS
BESTE RESPONSTID

Vi vet hvor viktig det er for deg at
kaffemaskinen fungerer til enhver tid.

KAFFE FOR
ENHVER ANLEDNING

Velg mellom 18 forskjellige
Premium kaffekvaliteter. 

100% ETISK OG
BÆREKRAFTIG HANDEL

All vår kaffe er basert på 100%
bærekraftig, rettferdig og etisk handel. 

LES FAGBLOGGEN VÅR

med våre tanker og
funderinger om kaffe.

Vi bygger vårt omdømme ved å
levere god kvalitet og service.
Vi er stolte av det vi leverer,
og blir ofte anbefalt videre.

KAFFESKOLEN

Lær deg å lage
verdens beste kaffe!

MELD DEG PÅ VÅRT
NYHETSBREV

Motta de siste nyhetene,
og eksklusive tilbud.