Skip to content
Meny

Les fagbloggen vår

med våre tanker og funderinger om kaffe

Alle
  • Alle
  • Kaffe og helse
  • Kaffe på kontoret
  • Kaffekunnskap
  • Miljø og Kaffe

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

Les mer
Det Norske Kaffehus- Vårt kaffeutvalg

5 interessante fakta du ikke visste om kaffe

De edle svarte dråpene er blant oss overalt. Med disse opplysningene vil du aldri se kaffe på samme måte. Et lite kaffetips utenom det vanlige Det tar kroppen mellom 30 minutter til over en time å absorbere koffeinen. Kaffe nedbrytes også sakte og koffeinen vil være i kroppen din flere timer etter siste slurk. Dette er…

Les mer

God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. 5 millioner kopper jobbkaffe 40 prosent av totalforbruket drikkes…

Les mer

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

Les mer

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene.  Hva gjør vi når et direktorat vi har tillit til advarer oss…

Les mer

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

Les mer

Om du ikke er fornøyd med kaffekvaliteten på kontoret.

Tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe av god kvalitet, og måten vi brenner kaffen på har…

Les mer

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på arbeidsplassen

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til  Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner til det. Vi snakker om kaffen på…

Les mer

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2. Hvordan heve kaffekvaliteten og samtidig redusere bedriftens kostnader?3….

Les mer

Baggen Produkt fjernet. Gjør om
  • Du har ingen produkter i baggen.