Meny

Om du ikke er fornøyd med kaffekvaliteten på kontoret.

Tenk på disse 12 tingene

1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen.

2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe av god kvalitet, og måten vi brenner kaffen på har bidratt til at Norge er helt i verdenstoppen når det gjelder kaffekonsum. Det skal ikke være vanskelig å finne kaffe av god kvalitet i Norge.

3. Kaffe smaker ulikt etter hvor den har vokst og hvilken art den tilhører. Kaffe fra India vil oppleves annerledes enn kaffe fra Colombia. Det betyr ikke at kvaliteten er dårligere, bare annerledes.

4. Kaffe er ferskvare, og den blir gammel. Som brød. Hvis kaffen er lagret for varmt og fuktig, eller har stått for lenge i en åpen beholder, mister den smaken. Gammel kaffe smaker ikke godt. Husk at lys og luft er kaffens verste fiende.

5. Hele bønner blir også gamle. De holder seg ferske lenger enn ferdigmalt kaffe, men ikke la deg lure av synet av hele bønner.

6. Kaffen kan også ødelegges under tilberedning. Riktig dosering gir riktig styrke.7. Malingsgrad må tilpasses bryggemetode. Leverandøren skal sørge for at alt er riktig innstilt. Som med det ustemte pianoet.

8. Husk at du ikke kan lage gull av gråstein. Utstyret er et hjelpemiddel. Om du foretrekker kaffe brygget på presskanne, blir det for enkelt å si at du foretrekker «presskannekaffe». Gammel billigkaffe blir ikke god uansett hva du brygger på.

9. Det finnes en godkjenningsordning for kaffetraktere og såkalte friskbryggere, som vi gjerne finner på arbeidsplasser. European Coffee Brewing Centre tester og godkjenner slike maskiner ut fra gitte krav til kontakttid og temperatur. En oversikt over alle godkjente maskiner finnes på kaffe.no. 10. Kaffemaskinene på jobben krever regelmessig renhold og vedlikehold. Hverken harske melkerester eller kafferester gjør smaken bedre.

11. En maskin som ikke leverer på korrekt temperatur og bryggetid vil aldri lage god kaffe.

12. Du får det du betaler for, om du ikke er lurt trill rundt. Har bedriften valgt en veldig billig kaffe blir smaken deretter. Så enkelt er det.:)

Kilde: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt

Det Norske Kaffehus er en Premium leverandør av maskiner og kaffe til både kontor- horeca- og husholdningsmarkedet. Vi har kanskje markedets største utvalg av kaffemaskiner og spesialkaffe fra noen av de mest anerkjente og prisbelønte produsenter i Europa. Vi har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år, og vi er alle SCAE Brewmaster sertifiserte. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg som kunde, gjennom å gi dere gode råd om hva dere behøver for å få de beste kaffeopplevelsene, enten det er på kontoret, hotellet, restauranten, eller i ditt eget hjem.

Er du på jakt etter en ny kaffeløsning på kontoret? Et besøk på www.kaffe-huset.no byr på en omfattende presentasjon av Det Norske Kaffehus produkter og løsninger.

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av André Giæver | 6. oktober 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av André Giæver | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av André Giæver | 21. mars 2019

Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene.  Hva gjør vi når et direktorat vi har tillit til advarer oss…

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av André Giæver | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

Om du ikke er fornøyd med kaffekvaliteten på kontoret.

Av André Giæver | 30. januar 2019

Tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe av god kvalitet, og måten vi brenner kaffen på har…

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på arbeidsplassen

Av André Giæver | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til  Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner til det. Vi snakker om kaffen på…

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av André Giæver | 25. februar 2018

Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2. Hvordan heve kaffekvaliteten og samtidig redusere bedriftens kostnader?3.…

Baggen Produkt fjernet. Gjør om
  • Du har ingen produkter i baggen.