Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene

1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen.

2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe av god kvalitet, og måten vi brenner kaffen på har bidratt til at Norge er helt i verdenstoppen når det gjelder kaffekonsum. Det skal ikke være vanskelig å finne kaffe av god kvalitet i Norge.

3. Kaffe smaker ulikt etter hvor den har vokst og hvilken art den tilhører. Kaffe fra India vil oppleves annerledes enn kaffe fra Colombia. Det betyr ikke at kvaliteten er dårligere, bare annerledes.

4. Kaffe er ferskvare, og den blir gammel. Som brød. Hvis kaffen er lagret for varmt og fuktig, eller har stått for lenge i en åpen beholder, mister den smaken. Gammel kaffe smaker ikke godt. Husk at lys og luft er kaffens verste fiende.

5. Hele bønner blir også gamle. De holder seg ferske lenger enn ferdigmalt kaffe, men ikke la deg lure av synet av hele bønner. kaffekvaliteten på kontoret 

6. Kaffen kan også ødelegges under tilberedning. Riktig dosering gir riktig styrke.7. Malingsgrad må tilpasses bryggemetode. Leverandøren skal sørge for at alt er riktig innstilt. Som med det ustemte pianoet.

8. Husk at du ikke kan lage gull av gråstein. Utstyret er et hjelpemiddel. Om du foretrekker kaffe brygget på presskanne, blir det for enkelt å si at du foretrekker «presskannekaffe». Gammel billigkaffe blir ikke god uansett hva du brygger på. kaffekvaliteten på kontoret 

9. Det finnes en godkjenningsordning for kaffetraktere og såkalte friskbryggere, som vi gjerne finner på arbeidsplasser. European Coffee Brewing Centre tester og godkjenner slike maskiner ut fra gitte krav til kontakttid og temperatur. En oversikt over alle godkjente maskiner finnes på kaffe.no. 10. Kaffemaskinene på jobben krever regelmessig renhold og vedlikehold. Hverken harske melkerester eller kafferester gjør smaken bedre. kaffekvaliteten på kontoret 

11. En maskin som ikke leverer på korrekt temperatur og bryggetid vil aldri lage god kaffe.

12. Du får det du betaler for, om du ikke er lurt trill rundt. Har bedriften valgt en veldig billig kaffe blir smaken deretter. Så enkelt er det.:)

Kilde: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt

Det Norske Kaffehus er en Premium leverandør av maskiner og kaffe til både kontor- horeca- og husholdningsmarkedet. Vi har kanskje markedets største utvalg av kaffemaskiner og spesialkaffe fra noen av de mest anerkjente og prisbelønte produsenter i Europa. Vi har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år, og vi er alle SCAE Brewmaster sertifiserte. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg som kunde, gjennom å gi dere gode råd om hva dere behøver for å få de beste kaffeopplevelsene, enten det er på kontoret, hotellet, restauranten, eller i ditt eget hjem.

Skal du forbedre kaffekvaliteten på kontoret ditt? Godt å høre. Et besøk på www.kaffe-huset.no byr på en omfattende presentasjon av Det Norske Kaffehus produkter og løsninger.

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…