God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24 at å satse på god jobbkaffe er det rimeligste en arbeidsgiver kan gjøre for å beholde dyktige ansatte. Les artikkelen i E24 her

5 millioner kopper jobbkaffe

40 prosent av totalforbruket drikkes på kontoret, tilsvarende nesten fem millioner kopper kaffe daglig. Samtidig er én av tre misfornøyd med kontorkaffen, viser en undersøkelse fra Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon. Det tilsvarer nesten 700 000 norske arbeidstakere. Er du misfornøyd med kaffen på ditt kontor? Les dette. 

Kaffen bør være spesielt god på kontoret 

Kaffen bør, av alle steder, være spesielt god på kontoret. Jobbkaffen handler nemlig om mer enn tilfredsstillelse av ansattes utømmelige behov for koffein. Kaffe gir også en rekke andre fordeler som arbeidsplassen kan nyte godt av, som økt produktivitet og trivsel, og følelsen av å være verdsatt på jobb. I tillegg kan jobbkaffen gi det lille ekstra og den riktige stemningen for å drive forretningsavtaler i havn.

Med andre ord, jobbkaffe er skikkelig big deal, og det bør derfor stå høyt på prioriteringslisten å ha god jobbkaffe. Ifølge observasjoner vi har gjort, har det vist seg å føre til flere ulemper når kontoret har en lite tilfredsstillende jobbkaffe. En ulempe vi observerte, er tendenser til dårligere produktivitet. En annen ulempe, er økte kostnader ved at ansatte tar seg lengere pauser for å besøke kaffebarer i stedet for pauserommet. Men; kan vi egentlig klandre dem?

For hva trekker oss til kaffemaskinen foruten jaget etter koffein? For de fleste kan baristaopplevelsen og smaken av en deilig aroma fra perfekte bryggede kaffebønner være vel så viktig. En garanti om utsøkt smak. En smak du ikke oppnår med en vanlig kaffetrakter eller kapselbaserte maskinen. Klarer du å skape denne baristaopplevelsen på ditt kontor, da har du kommet langt. 

Fleksible løsninger for jobbkaffe

Kontorets kaffeløsning speiler også litt hva bedriften ønsker å stå for og hvem en er. Det handler om å framstå gjennomført fra A til Å. Flere og flere blir opptatt av bedre kvalitet på kaffen på jobben. Ingen bedrifter er like heller. Som leverandør gjelder det derfor å utvise fleksibilitet, gi gode råd om riktig utstyr som er tilpasset den enkelte kaffekunde. Vi tilbyr kontorkaffe i alle segmenter, noen bedrifter håndbrygger selv, andre ønsker en automatløsning.

Om du ønsker å heve kaffekvaliteten på kontoret, kontakt oss på 67 53 30 00 eller send oss en e-post til info@www.kaffe-huset.no. Følg oss gjerne også på sosiale medier der vi deler kaffekunnskap, nyheter og glipt fra vår arbeidshverdag. 

 

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

 

 

Frederic Lien 

Kaffens mange helsefordeler

Av Frederic Lien | 4. mars 2024

I dette blogginnlegget dykker vi dypere inn i de helsemessige fordelene ved kaffe, et tema som stadig vekker interesse og debatt blant både helseeksperter og kaffeentusiaster. En interessant anbefaling fra forskningsmiljøet peker på at daglig inntak av kaffe, kombinert med litt mørk sjokolade, kan tilby betydelige helsefordeler. La oss utforske dette nærmere. Kaffens mange helsefordeler…

4 enkle grep for å få frem kaffens beste potensial etter sommeren

Av Frederic Lien | 29. august 2023

Rent utstyr – kilden til god kaffe uten besk ettersmak Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Se derfor til at maskinen får en grundig rens med rensetablett etter at den har stått stille over en lengre periode. Er du usikker på hvordan du…

Velkommen til oss i forbindelse med den internasjonale kaffedagen!

Av Frederic Lien | 27. august 2023

Den Internasjonale Kaffedagen – 2023 En dag uten kaffe er utenkelig for de aller fleste. Kaffe er Norges nasjonaldrikk, og den 1. oktober feires den Internasjonale Kaffedagen over hele verden! Den internasjonale kaffedagen avholdes hvert år den 1. oktober for å feire kaffesektorens mangfold, kvalitet og lidenskap. Dagen er en mulighet for kaffeelskere til å…

kaffemaskin til kontoret

Har du fått ansvaret for å anskaffe ny kaffemaskin til kontoret? Dette bør du vite.

Av Tiril Kløver | 1. desember 2021

Før du velger ny kaffemaskin til kontoret: Det er utrolig viktig at kaffen dere tilbyr på arbeidsplassen møter de ansatte sine ønsker og behov. Sannsynligheten for at flertallet av dine ansatte drikker kaffe hver eneste dag er nemlig stor. Men visste du at dette også kan fungere i bedriftens favør? Økt produktivitet og motivasjon Ikke…

Overraskende funn: Kaffe kan forebygge prostatakreft

Av Frederic Lien | 23. juni 2021

Kaffe kan forebygge prostatakreft Nå viser ny forskning publisert i online-tidsskriftet BMJ Open at det kan være en potensiell sammenheng mellom høyt kaffekonsum og lavere risiko for å utvikle prostatakreft. Kaffedrikking har ifølge Science Daily tidligere vært knyttet til å senke risikoen for lever-, tarm- og brystkreft, men så langt har det ikke vært en kjent sammenheng med reduksjon…

kaffeproduksjon - det norske kaffehus

LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Av Frederic Lien | 29. januar 2020

Vil du lære mer om kaffeproduksjon? Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser. Torsdag…

kapselbasert kaffe

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av Frederic Lien | 14. november 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

fakta om kaffe

5 interessante fakta du ikke visste om kaffe

Av Frederic Lien | 13. november 2019

VISSTE DU DETTE OM KAFFE?   De edle svarte dråpene er blant oss overalt. Her kommer 5 interessante fakta om kaffe du kanskje ikke visste fra før. Med disse opplysningene vil du aldri se kaffe på samme måte.   1. Et lite kaffetips utenom det vanlige – hold deg til en kopp av gangen  Det…

God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Av Frederic Lien | 6. november 2019

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24…

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…