Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det.

Nordmenn drikker i snitt tre kopper kaffe hver eneste dag, og 40 prosent av totalforbruket nytes på kontoret. Men med et bankende kaffehjerte følger en sensitiv gane – hele én av tre er misfornøyde med jobbkaffen. Undersøkelser viser også at ansatte under 40 år er minst tilfreds med kvaliteten på kaffen. Det er et tegn i tiden, og et signal om at du bør ta grep.

Kvalitetskaffe – kanskje din beste investering

Det er mange faktorer som bidrar til et godt arbeidsmiljø, og god kaffe er en av dem. Samtidig er mange ergrelser fra ansatte vanskelig å gjøre noe med. Dårlig kaffe er ikke en av dem. Ikke bare vil mer fornøyde kolleger føre til et bedre arbeidsmiljø, men produktiviteten vil kunne øke dersom du har ansatte som slipper å oppsøke kaffebaren på hjørnet for å unngå å tvinge i seg dårlig kontorkaffe. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24 at å sørge for kvalitetskaffe på jobben er det rimeligste en arbeidsgiver kan gjøre for å beholde dyktige ansatte. Les artikkelen her. 

I høst sirkulerte temaet i norske medier, og i Aftenposten ble kaffetraktere og kaffeautomater kritisert for å lage sur og bitter kaffe.

Vil du ha kvalitetskaffe på jobben? Sjekk ut våre kaffemaskiner!

Enorm forskjell på kaffemaskiner

Vi kommer nok ikke til å drikke mer kaffe i tiden fremover, men kanskje kan vi få nordmenn til å slutte å drikke dårlig kaffe på jobb, og over til høyere kvalitetskaffe slik det serveres på de beste kaffebarene. De mest kaffeambisiøse bedriftene har egne kaffebarer – og til og med dedikerte baristaer – hvor du kan velge fra alle mulige internasjonale kaffespesialiteter. Dette er en løsning for de få. Den gode nyheten er at det ikke er nødvendig å ta steget så langt for å heve kvaliteten til tilsvarende nivå.

Skal du gå til anskaffelse av en helautomatisk kaffemaskin, må du passe på at du anskaffer en maskin som imøtekommer dagens behov. Trenden er hele bønner, fersk melk og «state of the art design». Er du villig å gå for en kaffemaskin i toppsegmentet, vil du kunne servere kaffe av samme kvalitet som det en barista kan servere deg – og det samtidig til en fornuftig pris.

Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? 
Meld deg på vårt frokostseminar den 15. mars.

Kaffemaskinen sier noe om hvem du er – Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Kontorets kaffeløsning speiler også litt hva bedriften ønsker å stå for, og hvem en er. Det handler om å framstå gjennomført fra A til Å. Flere og flere blir opptatt av å heve kvaliteten på kaffen på jobben sin. Kaffemaskinen din er ikke lenger bare et verktøy som brygger sort kaffe. Det er like mye et møbel og et «statement». Derfor tilbyr vi kaffemaskiner som ikke bare fremstiller en god kopp kaffe, men som leverer og demonstrerer kvalitet og har et stilig design. Trenger du hjelp med å finne en modell som er tilpasset dine behov, bistår vi deg gjerne med vår ekspertise som vi har bygget opp over 30 år.

Velg riktig kaffemaskin til bedriften din

Trivsel på arbeidsplassen er et lederansvar. Når vi vet at god kaffe er en av de viktigste miljøfaktorene for at den ansatte skal føle seg verdsatt, er det derfor et paradoks at mange arbeidsplasser nedprioriterer et av de enkleste tiltakene for å sikre et godt arbeidsmiljø. Prisforskjellen mellom maskiner som lager henholdsvis dårlig og høy kvalitet, behøver ikke være stor – og det er heller ikke her bedrifter bør fokusere på kostnadene. Vi leverer en større bredde av premium kaffemaskiner med ulik kapasitet. Usikker på hvilken modell som passer din bedrift?  
Ta kontakt med oss!

Et lidenskapelig kaffehus

Vi har lang erfaring med å levere premium kaffeløsninger til alle typer bedrifter fra 5 til over 200 ansatte. Vi leverer høykvalitetsmaskiner fra Sveitsiske JURA, Franke og Thermoplan som alle passer inn i ethvert kontormiljø. Vi er i dag Norges største autoriserte Jura forhandler med inngående produktkunnskap på samtlige maskinmodeller fra Jura. Med vår bakgrunn og bredde i sortiment, kan vi tilby skreddersydde løsninger, og en trygg og forutsigbar handel. Våre ansatte er alle SCAE Brewmaster-sertifiserte, og kan svare på alt du lurer på om kaffe.

Vil du ha bedre trivsel på arbeidsplassen? Begynn med kaffen – kontakt oss!

 

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

kvalitetskaffe på jobben kvalitetskaffe på jobben kvalitetskaffe på jobben kvalitetskaffe på jobben 

kaffeproduksjon - det norske kaffehus

LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Av Frederic Lien | 29. januar 2020

Vil du lære mer om kaffeproduksjon? Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser. Torsdag…

takk for henvendelsen mobilside

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av Frederic Lien | 14. november 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

fakta om kaffe

5 interessante fakta du ikke visste om kaffe

Av Frederic Lien | 13. november 2019

VISSTE DU DETTE OM KAFFE?   De edle svarte dråpene er blant oss overalt. Her kommer 5 interessante fakta om kaffe du kanskje ikke visste fra før. Med disse opplysningene vil du aldri se kaffe på samme måte.   1. Et lite kaffetips utenom det vanlige – hold deg til en kopp av gangen  Det…

jobbkaffe

God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Av Frederic Lien | 6. november 2019

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24…

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…