Vi tar den for gitt. Kaffen. Norges nasjonaldrikk. Den som får oss i gang om morgenen, vår faste følgesvenn gjennom dagen, enten vi jobber, går på skole, er på tur eller rett og slett tilbringer dagen hjemme.
Det lille frøet som spirer et sted i tropene, har en lang og kronglete vei foran seg. Mange hender og hoder bidrar på ferden. Kaffebønnene er kanskje plukket for hånd i bratte fjellsider, fraktet til møllen og gjort klar for eksport. Lastebiler på humpete veier frakter sekker ut til kysten hvor store containerskip sørger for at kaffen havner i Europa
Den internasjonale kaffedagen 2025 nærmer seg, og det er en perfekt anledning til å feire denne fantastiske drikken.
Visste du at det trengs 5000 bær fra kaffetreet for å få en kilo kaffe?
En dag ankommer sekkene et kaffebrenneri et sted i Norge og noe magisk skjer. Her forvandles harde, grønne bønner til velduftende brune kaffebønner, klar for tilberedning.
Visste du at mesteparten av kaffen vi drikker er brent i Norge?
Hjemme på kjøkkenet blir kaffebønnene til gyldne dråper. På kaffebar lager baristaen de deiligste kaffedrikker. Det er lett å få tak i god kaffe i Norge og det er mye forskjellig bryggeutstyr om man har lyst til å eksperimentere.
Visste du at 125 millioner mennesker verden over er avhengige av kaffe som inntektskilde.
Sett pris på dine daglige kaffekopper. Tenk litt over hvor mye arbeid som ligge bak. Hvor mange som er involvert. Ikke ta den for gitt!
Den internasjonale kaffedagen
Hvert år den 1. oktober samles verden for å feire kaffe og anerkjenne de millioner av mennesker over hele kloden som jobber hardt for å skape drikken vi alle setter så stor pris på. I år, mer enn noen gang, oppfordrer Den internasjonale kaffeorganisasjonen (ICO) alle aktører i den globale kaffeverdikjeden til å stå sammen i en ånd av solidaritet og felles mål.
Samarbeid – viktigere enn noen gang.
Årets tema fremhever den avgjørende rollen samarbeid har på tvers av hele kaffeverdikjeden – fra bønder og kooperativer til handelsfolk, brennere, baristaer og forbrukere — for å sikre bærekraftige levebrød og velstand for alle.
Kaffe er et produkt av mange hender og mange hjerter. Når bønder, kooperativer, forskere, brennere, handelsfolk, baristaer og forbrukere samarbeider, skaper vi muligheter for inntekt, motstandskraft og miljøansvar. Årets kampanje oppfordrer til praktisk samarbeid som gir reelle fordeler langs hele kjeden. Bli med – delta i utfordringene og vis hvordan kaffe, sammen, kan være en kraft for det gode.
Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben
Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…
Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?
Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…
Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret
Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…
Frokostseminar – Meld deg på nå!
Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus! Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA: 1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…