4 enkle grep for å få frem kaffens beste potensial etter sommeren

Rent utstyr – kilden til god kaffe uten besk ettersmak

Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Se derfor til at maskinen får en grundig rens med rensetablett etter at den har stått stille over en lengre periode. Er du usikker på hvordan du skal rengjøre din kaffemaskin? Følg lenken til vår nye side for teknisk service, hvor du vil finne de fleste instruksjons videoer og raske manualer for nedlasting. Trenger du supplering av vedlikeholds utstyr, kan du enkelt bestille det fra vårt supportsenter på telefon 67 53 30 00, eller via vår nettbutikk.

Se vår side for manualer og teknisk service her.

Kaffe er ferskvare – Vurder å bytte ut gammel kaffe

Kaffebønner oksiderer og mister sin smak og aroma over tid ved lagring i maskinens bønne-beholder. Derfor er det viktig å vurdere å bytte ut gammel kaffe med nye friske kaffebønner, eller fra poser som er oppbevart/lagret i lukkede poser.
Dette er spesielt viktig dersom maskinen har stått stille over en lengre periode. Sjekk gjerne datostemplingen på posen. Normal holdbarhet på all vår kaffe er 9 måneder fra brenningsdato, men smaker fortsatt godt etter.

Friskt vann – 98,8 % av kaffens bestanddeler er vann

Ettersom 98,8 % av kaffens bestanddeler er vann, er det viktig å bruke friskt, kaldt vann hver dag. Har vannet stått stille i maskinen over sommeren, anbefaler vi at det tas ut noen liter med vann fra maskinen for å sikre friskt vann. Dette kan gjerne utføres ved at det tas ut en kanne med tevann, og en kanne med kaffe. Kontakt oss gjerne pr. telefon dersom du trenger hjelp til å utføre dette.

Lagring av kaffe – Benytt våre poselåser!

Å lagre kaffen på riktig måte er viktig for at den skal holde seg lengst mulig. Lys, luft og fukt kan resultere i at kaffen taper både smak og aroma. Kaffen bør alltid oppbevares i emballasjen den kommer i, med en solid poselås. Er du gått tom for poselåser, eller har de forsvunnet? Kontakt oss, så sender vi deg en pakke uten beregning.

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…