LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Vil du lære mer om kaffeproduksjon?

Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser.

Torsdag den 6. Februar kl. 16:30 kommer kaffebonden Victor Robelo, som er en av Nicaraguas fremste kaffeprodusenter, og har vært sentral i utviklingen av spesialkaffe i landet. Kaffen hans har flere ganger vunnet Cup of Excellence, og flere av gårdene hans er Rainforest Alliance sertifisert.

Victor er en ny leverandør i vårt program for spesialkaffe, og det er med stor glede vi ønsker han velkommen til Norge for første gang.

Victor kommer til oss for å fortelle om livet på en plantasje, om kaffeproduksjon, prosessering, sertifiseringer og de generelle utfordringene for en kaffeprodusent i dag. Vi kommer også til å cuppe kaffe fra et utvalg av Victors plantasjer.

Har du lyst til å lære mer om kaffeproduksjon, og få noen gode smaksopplevelser?

Velkommen til oss for en hyggelig og smakfull samling torsdag den 6. februar kl. 16:30.

Meld deg på her

Vi møtes i våre lokaler i Fornebuveien 31  på Lysaker, (på toppen av Teleplan bygget, hvor den røde klokken/termostaten finnes). Parkering på utsiden av våre lokaler, eller ta bussen til Lilløyveien stasjon, og gå opp trappene til Teleplan bygget.

Trykk her for kart.

Programmet varer fra 16:30 til 18:30.

PROGRAM:

  • 16:30-16:45 Registrering
  • 16:45 Velkommen: Introduksjon – Vårt arbeid for en bærekraftig utvikling og kaffeproduksjon
  • 17:00 Foredrag om livet på en plantasje – Victor Robelo
  • 18:00 Cupping av kaffe fra et utvalg fra Victors plantasjer.
  • 18:30 Slutt

Vi ønsker at alle skal få mulighet til å delta, derfor er arrangementet helt GRATIS for våre kunder. Det er begrenset antall plasser. Meld deg derfor på ved å sende oss en e-post til info@kaffe-huset.no

Jeg håper vi sees!:=)

Med vennlig hilsen,
Det Norske Kaffehus AS

 


Kaffeproduksjon og miljø – vårt bidrag

All vår kaffe er basert på 100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel. Gjennom sertifisert og rettferdig handel kan vi sikre at kaffebønder som Victor Robelo får riktigbetalt, og garantere hensyn og respekt for mennesker og miljø, samt forbud mot barnearbeid og diskriminering. Vår 100% bærekraft politikk er ikke bare fordi det er det eneste riktige å gjøre, men fordi kaffebonden får helt andre forutsetninger til å dyrke og foredle kaffen. Samtidig blir vi sikret tilgang på kaffebønner av høyeste kvalitet. Dessuten bruker vi kun 100% Arabica bønner.

Det er ekte god kaffe.

Les mer om vårt bidrag her. 

 

Frederic Lien

 

 

4 enkle grep for å få frem kaffens beste potensial etter sommeren

Av Frederic Lien | 29. august 2023

Rent utstyr – kilden til god kaffe uten besk ettersmak Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Se derfor til at maskinen får en grundig rens med rensetablett etter at den har stått stille over en lengre periode. Er du usikker på hvordan du…

Velkommen til oss i forbindelse med den internasjonale kaffedagen!

Av Frederic Lien | 27. august 2023

Den Internasjonale Kaffedagen – 2023 En dag uten kaffe er utenkelig for de aller fleste. Kaffe er Norges nasjonaldrikk, og den 1. oktober feires den Internasjonale Kaffedagen over hele verden! Den internasjonale kaffedagen avholdes hvert år den 1. oktober for å feire kaffesektorens mangfold, kvalitet og lidenskap. Dagen er en mulighet for kaffeelskere til å…

kaffemaskin til kontoret

Har du fått ansvaret for å anskaffe ny kaffemaskin til kontoret? Dette bør du vite.

Av Tiril Kløver | 1. desember 2021

Før du velger ny kaffemaskin til kontoret: Det er utrolig viktig at kaffen dere tilbyr på arbeidsplassen møter de ansatte sine ønsker og behov. Sannsynligheten for at flertallet av dine ansatte drikker kaffe hver eneste dag er nemlig stor. Men visste du at dette også kan fungere i bedriftens favør? Økt produktivitet og motivasjon Ikke…

Overraskende funn: Kaffe kan forebygge prostatakreft

Av Frederic Lien | 23. juni 2021

Kaffe kan forebygge prostatakreft Nå viser ny forskning publisert i online-tidsskriftet BMJ Open at det kan være en potensiell sammenheng mellom høyt kaffekonsum og lavere risiko for å utvikle prostatakreft. Kaffedrikking har ifølge Science Daily tidligere vært knyttet til å senke risikoen for lever-, tarm- og brystkreft, men så langt har det ikke vært en kjent sammenheng med reduksjon…

kaffeproduksjon - det norske kaffehus

LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Av Frederic Lien | 29. januar 2020

Vil du lære mer om kaffeproduksjon? Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser. Torsdag…

kapselbasert kaffe

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av Frederic Lien | 14. november 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

fakta om kaffe

5 interessante fakta du ikke visste om kaffe

Av Frederic Lien | 13. november 2019

VISSTE DU DETTE OM KAFFE?   De edle svarte dråpene er blant oss overalt. Her kommer 5 interessante fakta om kaffe du kanskje ikke visste fra før. Med disse opplysningene vil du aldri se kaffe på samme måte.   1. Et lite kaffetips utenom det vanlige – hold deg til en kopp av gangen  Det…

God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Av Frederic Lien | 6. november 2019

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24…

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …