LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Vil du lære mer om kaffeproduksjon?

Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser.

Torsdag den 6. Februar kl. 16:30 kommer kaffebonden Victor Robelo, som er en av Nicaraguas fremste kaffeprodusenter, og har vært sentral i utviklingen av spesialkaffe i landet. Kaffen hans har flere ganger vunnet Cup of Excellence, og flere av gårdene hans er Rainforest Alliance sertifisert.

Victor er en ny leverandør i vårt program for spesialkaffe, og det er med stor glede vi ønsker han velkommen til Norge for første gang.

Victor kommer til oss for å fortelle om livet på en plantasje, om kaffeproduksjon, prosessering, sertifiseringer og de generelle utfordringene for en kaffeprodusent i dag. Vi kommer også til å cuppe kaffe fra et utvalg av Victors plantasjer.

Har du lyst til å lære mer om kaffeproduksjon, og få noen gode smaksopplevelser?

Velkommen til oss for en hyggelig og smakfull samling torsdag den 6. februar kl. 16:30.

Meld deg på her

Vi møtes i våre lokaler i Fornebuveien 31  på Lysaker, (på toppen av Teleplan bygget, hvor den røde klokken/termostaten finnes). Parkering på utsiden av våre lokaler, eller ta bussen til Lilløyveien stasjon, og gå opp trappene til Teleplan bygget.

Trykk her for kart.

Programmet varer fra 16:30 til 18:30.

PROGRAM:

  • 16:30-16:45 Registrering
  • 16:45 Velkommen: Introduksjon – Vårt arbeid for en bærekraftig utvikling og kaffeproduksjon
  • 17:00 Foredrag om livet på en plantasje – Victor Robelo
  • 18:00 Cupping av kaffe fra et utvalg fra Victors plantasjer.
  • 18:30 Slutt

Vi ønsker at alle skal få mulighet til å delta, derfor er arrangementet helt GRATIS for våre kunder. Det er begrenset antall plasser. Meld deg derfor på ved å sende oss en e-post til info@kaffe-huset.no

Jeg håper vi sees!:=)

Med vennlig hilsen,
Det Norske Kaffehus AS

 


Kaffeproduksjon og miljø – vårt bidrag

All vår kaffe er basert på 100% bærekraftig, rettferdig og etisk handel. Gjennom sertifisert og rettferdig handel kan vi sikre at kaffebønder som Victor Robelo får riktigbetalt, og garantere hensyn og respekt for mennesker og miljø, samt forbud mot barnearbeid og diskriminering. Vår 100% bærekraft politikk er ikke bare fordi det er det eneste riktige å gjøre, men fordi kaffebonden får helt andre forutsetninger til å dyrke og foredle kaffen. Samtidig blir vi sikret tilgang på kaffebønner av høyeste kvalitet. Dessuten bruker vi kun 100% Arabica bønner.

Det er ekte god kaffe.

Les mer om vårt bidrag her. 

 

Frederic Lien

 

 

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…