Har du fått ansvaret for å anskaffe ny kaffemaskin til kontoret? Dette bør du vite.

Før du velger ny kaffemaskin til kontoret:

Det er utrolig viktig at kaffen dere tilbyr på arbeidsplassen møter de ansatte sine ønsker og behov. Sannsynligheten for at flertallet av dine ansatte drikker kaffe hver eneste dag er nemlig stor. Men visste du at dette også kan fungere i bedriftens favør?

Økt produktivitet og motivasjon

Ikke bare er god kaffe en glede for sansene, det kan også bidra til å øke både motivasjon og produktivitet i arbeidshverdagen. 

I følge kaffe.no drikker totalt 2 av 3 nordmenn over 18 år kaffe hver dag, og 26% av dette konsumeres på arbeidsplassen[1], dog det sistnevnte tallet bør øke dersom man ønsker å lykkes med å øke produktivitet.

Vitenskapelige studier viser at den mest gunstige tiden å drikke kaffe på er mellom kl. 9-11.30 om morgenen, og mellom kl. 13-17 om ettermiddagen. Altså innenfor flertallets normale arbeidstider. Dette er grunnet de naturlige økningene i kortisol-nivåer som alle mennesker opplever hver eneste dag.

Kortisol er kroppens stresshormon som er med på å kontrollere både humør og motivasjon, og disse nivåene er som regel på topp mellom kl. 8-9 for de aller fleste. Dette skulle bety at å drikke kaffe før kl. 9 har liten effekt ettersom konsentrasjonen vår allerede er på topp, selv om det kanskje ikke alltid føles sånn. Disse nivåene vil gradvis senke etter kl. 9 derimot, og å ta seg en kaffekopp etter vil dermed kunne forhindre en vordende energi-krasj [2]. Med andre ord vil du potensielt kunne øke produktivitets-nivå på kontoret ved å overbevise dine ansatte om å vente med morgenkaffen til de har kommet på jobb, fremfor at de drikker kaffen hjemme eller oppsøker eksterne kaffebarer i arbeidstiden.

Når nesten halvparten av norske arbeidstakere er misfornøyde med kaffe-kvaliteten på jobb, hvordan skal du lykkes med dette?

Løsningen?

Tilby dine ansatte en høy-kvalitets kaffemaskin til kontoret.

Det Norske Kaffehus er en totalleverandør som tilbyr alt fra kaffemaskiner, høykvalitets kaffe, elegant tilbehør, smarte møbler, drikkevanns-løsninger, eksklusive tjenester skreddersydd din bedrifts behov, og teknisk service til markedets beste responstid.

God kaffe er vår lidenskap, og gjennom vår bakgrunn og brede sortiment garanterer vi deg og dine kolleger den aller beste smaksopplevelsen. Samtidig tilbyr vi gode og fleksible løsninger for en hver bedrift, og en trygg og forutsigbar handel.

Hos Det Norske Kaffehus er vi aldri tilfreds før du er 100% fornøyd, og ved å benytte deg av oss sikrer vi deg en kaffemaskin til kontoret av absolutt høyeste kvalitet.

I tillegg driver DNK utelukkende bærekraftig, rettferdig og etisk handel.

Etter lanseringen av FNs dramatiske klimarapport ved begynnelsen av september, der det ble varslet om alvorlige klimaendringer, er det ingen tvil om bærekraft og miljø har blitt avgjørende elementer innenfor en hver bransje. Ved å velge Det Norske Kaffehus er din virksomhet med på å bidra til hele 11 av FNs 17 globale bærekraftmål, og vår positive innvirkning på miljøet, og verden, er dermed unektelig.

Hvordan vi jobber med bærekraft må du gjerne lese mer om her.

Ved å tilby dine kolleger en kaffemaskin fra Det Norske Kaffehus vil du altså kunne gi dine ansatte noe å glede seg til før hver eneste arbeidsdag, samtidig som du potensielt vil kunne øke produktivitet, konsentrasjon, og tar et bærekraftig valg i samme slengen.

Dersom du synes dette høres interessant ut og ønsker å heve kaffe-kvaliteten på kontoret, ta kontakt på 67 53 30 00 eller send oss en e-post til info@www.kaffe-huset.no.

Ønsker du å lære mer om fordelene ved kaffe må du gjerne også ta en titt på vår fag-blogg.

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

 

Referanser:

[1]  Grydeland, Bjørn. 2020. “Det Norske Folks Kaffevaner”. Kaffe.no: https://kaffe.no/det-norske-folks-kaffevaner/

[2]  Oden, Garrett. “The Best Time Of The Day To Consume Caffeine”. Java Presse: https://www.javapresse.com/blogs/enjoying-coffee/best-times-of-day-to-consume-caffeine

Kaffens mange helsefordeler

Av Frederic Lien | 4. mars 2024

I dette blogginnlegget dykker vi dypere inn i de helsemessige fordelene ved kaffe, et tema som stadig vekker interesse og debatt blant både helseeksperter og kaffeentusiaster. En interessant anbefaling fra forskningsmiljøet peker på at daglig inntak av kaffe, kombinert med litt mørk sjokolade, kan tilby betydelige helsefordeler. La oss utforske dette nærmere. Kaffens mange helsefordeler…

4 enkle grep for å få frem kaffens beste potensial etter sommeren

Av Frederic Lien | 29. august 2023

Rent utstyr – kilden til god kaffe uten besk ettersmak Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Se derfor til at maskinen får en grundig rens med rensetablett etter at den har stått stille over en lengre periode. Er du usikker på hvordan du…

Velkommen til oss i forbindelse med den internasjonale kaffedagen!

Av Frederic Lien | 27. august 2023

Den Internasjonale Kaffedagen – 2023 En dag uten kaffe er utenkelig for de aller fleste. Kaffe er Norges nasjonaldrikk, og den 1. oktober feires den Internasjonale Kaffedagen over hele verden! Den internasjonale kaffedagen avholdes hvert år den 1. oktober for å feire kaffesektorens mangfold, kvalitet og lidenskap. Dagen er en mulighet for kaffeelskere til å…

kaffemaskin til kontoret

Har du fått ansvaret for å anskaffe ny kaffemaskin til kontoret? Dette bør du vite.

Av Tiril Kløver | 1. desember 2021

Før du velger ny kaffemaskin til kontoret: Det er utrolig viktig at kaffen dere tilbyr på arbeidsplassen møter de ansatte sine ønsker og behov. Sannsynligheten for at flertallet av dine ansatte drikker kaffe hver eneste dag er nemlig stor. Men visste du at dette også kan fungere i bedriftens favør? Økt produktivitet og motivasjon Ikke…

Overraskende funn: Kaffe kan forebygge prostatakreft

Av Frederic Lien | 23. juni 2021

Kaffe kan forebygge prostatakreft Nå viser ny forskning publisert i online-tidsskriftet BMJ Open at det kan være en potensiell sammenheng mellom høyt kaffekonsum og lavere risiko for å utvikle prostatakreft. Kaffedrikking har ifølge Science Daily tidligere vært knyttet til å senke risikoen for lever-, tarm- og brystkreft, men så langt har det ikke vært en kjent sammenheng med reduksjon…

kaffeproduksjon - det norske kaffehus

LÆR OM KAFFEPRODUKSJON – MØT KAFFEBONDEN VICTOR

Av Frederic Lien | 29. januar 2020

Vil du lære mer om kaffeproduksjon? Vi i Det Norske Kaffehus har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg gjennom at vi fra tid til annen inviterer deg til oss for et faglig program, med innslag av gode smaksopplevelser. Torsdag…

kapselbasert kaffe

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av Frederic Lien | 14. november 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

fakta om kaffe

5 interessante fakta du ikke visste om kaffe

Av Frederic Lien | 13. november 2019

VISSTE DU DETTE OM KAFFE?   De edle svarte dråpene er blant oss overalt. Her kommer 5 interessante fakta om kaffe du kanskje ikke visste fra før. Med disse opplysningene vil du aldri se kaffe på samme måte.   1. Et lite kaffetips utenom det vanlige – hold deg til en kopp av gangen  Det…

God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Av Frederic Lien | 6. november 2019

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24…

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…