Tilbake

Har du kapselbasert kaffe på kontoret, og er bekymret over kostnadene og miljøskadene det medfører?

Hvilken belastning har kaffekapsler på miljøet?

Mange har kapselbasert kaffe på jobben og er bekymret over alle de kaffekapslene som kastes uten noen form for kildesortering. Og det med god grunn: Det er et paradoks at vi i dag kjøper 5 gram kaffe og 3 gram forpakningsmateriale, og nesten ikke noe av dette blir sortert. Med en nedbrytningstid av aluminium på 300 år er det all grunn til bekymring.

Det at vi ikke sorterer, er kanskje ikke det verste. Aluminium er det mest energikrevende og forurensede metallet å fremstille. For å sette det i et perspektiv: Om din bedrift har et forbruk på 100 kopper med kapselbasert kaffe pr. dag, vil dere med et årlig forbruk bidra til å slippe ut ca. 1 tonn med CO2 i atmosfæren. 

CO2-utslipp og kaffekapsler

Kaffekapsler er ikke miljøvennlig

Hva er kostnaden med kapselbasert kaffe?

Når det kommer til pris er det jo kjent at hver kapsel inneholder 5 gram kaffe og koster i størrelsesorden kr. 3,90. Dette utgjør en kilopris på kr. 780,-. Normal høykvalitetskaffe finnes tilgjengelig (bl.a. fra oss) til kr. 228,- pr. kilo. Altså 1/3 del av prisen. Ovenpå kommer evt. leie og servicekostnad.

En bedrift med eksempelvis 30 ansatte vil ha et forbruk på ca 100 kopper pr. dag. Basert på en kopp pris på kr. 3,90 vil den årlige kaffekostnaden (basert på 230 dager) utgjøre hele kr. 89 700,-

Er kapselbasert kaffe Premium kaffe?

Om du skal lage en kopp kaffe eller Lungo trenger en normalt 10 gram kaffe fordelt på 1,6 dl vann. I en kapsel er det ikke mer enn 5 gram kaffe, om du presser 1,6 dl vann gjennom 5 gram kaffe, vil en ende opp med å over-ekstrahere kaffen, dvs. du får en for lang kontakttid mellom kaffe og vann, og du vil få avfallsstoffer fra kaffen som gjør den sur og bitter.

Nå er det også slik at en med en kapselbasert kaffemaskin, finnes det ingen mulighet til å regulere kontakttiden, derfor ender du ofte opp med en opplevelse av at de fleste kapslene etter hvert smaker det samme.

Kapsler er lite miljøvennlig

Det Norske Kaffehus

Hvilke andre løsninger finnes?

Vi opplever at flere og flere bedrifter kommer til oss da de har sett seg lei av de utfordringer kapselbasert kaffe byr på. Vi leverer helautomatiske kaffemaskiner fra bl.a. Sveitsiske Jura som er basert på nykvernede hele bønner og fersk melk.

Kombinert med vårt sortiment av 18 forskjellige Premium kaffekvaliteter fra de fremste brenneriene i verden, kan vi garantere deg en uovertruffen kvalitet. Samtidig kan vi garantere en bedre kaffeøkonomi, hvor vi i de fleste tilfellene halverer kaffekostnaden, og ikke minst: Du kan drikke din kaffe med god samvittighet.

 

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte ...
Les mer
Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene.  Hva gjør vi når et direktorat vi ...
Les mer
Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn ...
Les mer
Frokostseminar - Meld deg på nå!

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten? 2. Hvordan heve ...
Les mer