Meny

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår.

En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken.

Åtte kopper dagen

Nesten en halv million briter ble fulgt over et tiår. Ca. 110.000 av dem drakk ikke kaffe. Hele 214.000 satset på pulverkaffe, 87.000 drakk varianter av trakte- eller kokekaffe, mens 74.000 foretrakk koffeinfri. Ca. 10.000 av de spurte drakk åtte kopper eller mer daglig.

I løpet av ti år døde 14.225 av personene i undersøkelsen. Etter å ha korrigert for andre variabler kom forskerne frem til at risikoen for å dø i løpet av disse ti årene var 10–15 prosent høyere for dem som holdt seg unna kaffe. Hverken type kaffe eller mengde ser ut til å ha betydning for konklusjonen om at kaffedrikkere lever lenger. Dette gjaldt også gruppen som drakk åtte kopper daglig eller mer.

I Norge uttalte helsemyndighetene i fjor at presskannekaffe, kokekaffe, espresso og kaffe fra kapselmaskiner inneholder fettstoffer som gir økt kolesterol. Filterkaffe og frysetørret står derimot på ja-listen. De britiske tallene skjelner ikke mellom disse typene.  Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Beroligede kaffenytere

I konklusjonen på den nye undersøkelsen heter det: «Resultatene gir ytterligere bevis på at kaffedrikking kan være en del av et sunt kosthold, og de kan berolige dem som drikker kaffe og nyter det.»

Tidligere undersøkelser har antydet at stoffer i kaffen kan bidra til å dempe betennelser og forbedre kroppens insulinopptak. Erikka Loftfield, hovedforfatter av studien og forsker ved USAs nasjonale kreftinstitutt, sier til AP at de fremdeles jobber med forklaringer på hvorfor kaffe tilsynelatende forlenger livet. Hun påpeker at kaffe inneholder mer enn 1000 kjemiske forbindelser.

Kilde: https://www.aftenposten.no/verden av Kjetil Hansen

Det Norske Kaffehus er en Premium leverandør av maskiner og kaffe til både kontor- horeca- og husholdningsmarkedet. Vi har kanskje markedets største utvalg av kaffemaskiner og spesialkaffe fra noen av de mest anerkjente og prisbelønte produsenter i Europa. Vi har arbeidet med kaffe i mer enn 30 år, og vi er alle SCAE Brewmaster sertifiserte. Den kunnskap og lidenskap vi har for kaffe, vil vi gjerne dele med deg som kunde, gjennom å gi dere gode råd om hva dere behøver for å få de beste kaffeopplevelsene. 

Er du på jakt etter en ny kaffeløsning på kontoret? Et besøk på www.kaffe-huset.no byr på en omfattende presentasjon av Det Norske Kaffehus produkter og løsninger.FacebookTwitterLinkedinEmail

Er det virkelig nødvendig med 3 gram aluminium for å lage en god kopp kaffe?

Av André Giæver | 6. oktober 2019

Vi er kommet til en fase der vi alle må ta mer ansvar for hvilket fotavtrykk vi som bedrifter etterlater oss. Den er liten og nett, men få tenker på hvor mye kapselbasert kaffe faktisk påvirker miljøet. En ting er avfallet kapselbasert kaffe medfører, en annen er hvordan aluminiumsproduksjon påvirker miljøet, og om det virkelig…

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av André Giæver | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av André Giæver | 21. mars 2019

Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene.  Hva gjør vi når et direktorat vi har tillit til advarer oss…

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av André Giæver | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

Om du ikke er fornøyd med kaffekvaliteten på kontoret.

Av André Giæver | 30. januar 2019

Tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe av god kvalitet, og måten vi brenner kaffen på har…

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på arbeidsplassen

Av André Giæver | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til  Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner til det. Vi snakker om kaffen på…

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av André Giæver | 25. februar 2018

Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2. Hvordan heve kaffekvaliteten og samtidig redusere bedriftens kostnader?3.…

Baggen Produkt fjernet. Gjør om
  • Du har ingen produkter i baggen.